Kosten offshore developers

De kosten voor offshore developers zijn lager dan de kosten voor nearshore developers of Nederlandse developers. Toch is dit niet de enige reden waarom men voor offshore en nearshore developers kiest. Wanneer u het zoekgebied uitbreidt naar meerdere landen, ziet u dat u een vele bredere toegang heeft tot kwalitatieve developers. U kunt via Basers in contact komen met de developer waar u naar op zoek bent. Desgewenst kunnen wij uw gehele developer team samenstellen.

kosten offshore developers
salaris nearshore developers

Kosten offshore developers

Offshore developers zijn goedkoper dan nearshore developers. Offshore developers die u inhuurt via Basers komen vaak uit landen zoals Pakistan en India. Deze landen hebben een lagere levensstandaard waar ook een lager inkomen bij hoort. De tijdszone verschilt met die van Nederland. Nederland heeft bijvoorbeeld een tijdsverschil van 3.5-4,5 uur met India en 3 uur met Pakistan. In overleg kunnen de offshore developers die u via Basers inhuurt tijdens Nederlandse kantooruren werken. U kunt bij ons aangeven in hoeverre dit in uw situatie van belang is.

Kosten nearshore developers

De nearshore developers die u inhuurt via Basers komen vaak uit landen zoals Oekraïne, Bulgarije en West-Rusland. Het tijdsverschil met deze landen is slechts 1 uur. De kantooruren verschillen dus amper van elkaar. Nearshore developers zijn duurder dan offshore developers omdat de lonen in deze landen een stuk hoger liggen.

kosten nearshore developers
Time developers

Reken u niet meteen rijk bij het inhuren van offshore en nearshore ontwikkelaars. Kwaliteit heeft altijd een prijskaartje. Zo ook de prijs/kwaliteit verhouding in de markt van offshore en nearshore developers. Wanneer u een keuze maakt enkel gebaseerd op prijs, zult u later in het proces meemaken dat andere factoren, zoals tijd of kwaliteit een negatief effect kunnen hebben op het gehele proces.

Wanneer u werkt met onervaren ontwikkelaars of wanneer deze niet de specificaties hebben die de rest van het team wel heeft, loopt u al snel vertraging op. Uiteindelijk kost u dit meer dan wanneer u direct goede developers inhuurt. Basers biedt developers met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Het is goedkoper om voor een duurdere en ervaren ontwikkelaar te kiezen dan voor een goedkope en onervaren ontwikkelaar. Basers werkt met senior developers. Developers die zich de afgelopen jaren meerdere keren bewezen hebben. Bij grote projecten kunnen deze eventueel worden ondersteund door junior developers.

Een offshore of nearshore ontwikkelaar via Basers is gemiddeld 25-50% goedkoper in vergelijking met een Nederlandse ontwikkelaar. Wanneer u het totale plaatje bekijkt zijn de kosten die u bespaart hoger. Dit komt omdat u geen loonbelasting, werkgeversbelasting en kantoorkosten betaalt. U bespaart ook de kosten voor een laptop, computer en/of telefoon van de zaak.

Ga naar: Beschikbare developers

offshore developer kosten 1